DÔLEŽITÝ OZNAM: PLÁNOVANÉ VYHLÁSENIE DRUHEJ VÝZVY PROGRAMU ODLOŽENÉ!

2.10.2023

Interreg Program dunajského regiónu 2021-2027 oznamuje odloženie vyhlásenia očakávanej druhej výzvy na predkladanie projektových návrhov, ktorá bola pôvodne naplánovaná na 2. októbra 2023, o 3 týždne.

Toto rozhodnutie vyplýva z potreby monitorovacieho výboru analyzovať výsledky prvej výzvy a vykonať prípadné zmeny v závislosti od dostupnosti finančných prostriedkov pre druhú výzvu.


Nové termíny, ktoré si treba zapamätať:

  • Dátum otvorenia druhej výzvy: koniec októbra 2023
  • Termín uzávierky výzvy: koniec marca 2024

Napriek tomuto odkladu by sme chceli vyzvať všetkých potenciálnych žiadateľov, aby pokračovali v príprave projektov v spolupráci s partnermi v rámci dunajského regiónu.


Na podporu žiadateľov v tomto období je na október zo strany Spoločného sekretariátu programu naplánovaná séria informatívnych webinárov. Tieto webináre sa budú venovať kľúčovým aspektom tém programu vrátane partnerstva a oprávnenosti partnerov, oprávnenosti výdavkov, intervenčnej logiky a hodnotenia návrhov projektov. Tieto zasadnutia sú navrhnuté tak, aby poskytli komplexné poznatky a usmernenia pre potenciálnych žiadateľov.

Okrem všeobecných webových seminárov pre hlavných žiadateľov sú k dispozícii aj tematické webináre zamerané na špecifické ciele (SO) v rámci druhej výzvy, ktoré účastníkom umožnia hlbšie pochopiť vybrané oblasti záujmu. Národné informačné dni organizované národnými kontaktnými miestami ponúkajú žiadateľom aj ďalšie príležitosti dozvedieť sa viac o našom financovaní.

Čoskoro sa otvorí "komunita žiadateľov o DRP". Táto nová platforma na vytváranie partnerstiev poskytne registrovaným používateľom prístup ku všetkým našim online podujatiam, novinkám o nadchádzajúcom financovaní a možnostiam nadväzovania kontaktov, a čo je najdôležitejšie, uľahčí hľadanie partnerov a vytváranie konzorcií na rozvoj projektových nápadov.

Tím na Spoločnom sekretariáte programu sa snaží zabezpečiť hladký a úspešný proces podávania žiadostí a vyzýva potenciálnych záujemcov, aby sa naň obrátili s akýmikoľvek otázkami alebo pre ďalšie informácie.

Ospravedlňujeme sa za všetky nepríjemnosti, ktoré tieto zmeny môžu spôsobiť.


Rovnako, plánované kľúčové informačné podujatie "Podpora sociálnych inovácií na Slovensku a v dunajskom regióne", ktoré je plánované na 11. októbra 2023 nie je nijakým spôsobom dotknuté odložením vyhlásenia druhej výzvy v programe❗️


Originálny text vydaný zo strany Spoločného sekretariátu programu: https://www.interreg-danube.eu/